Haistakaa vee kentän väki 2020, 2021 UUTTA jopa -50%


Here comes some photos of new drawings…

(Tämä nurinkurisesti niin, että tuorein pitää rullata alhaalta esiin.)

Ke 27.10.2021 12.57 Barca jää väliin, kun haistaveepäätös apurahasta. Menköön ja muu tuki sinne minne ennenkin, niille joilla  näyttöä on, entisestä uuden tekemiseen. Minä oppipoika olen, 30 vuotta ilman tukea toiminut itseopiskelija. Jolle riittää. Ulkomailta on kyselty sinne tänne. Täällä ollaan sontaa, hautaan asti. Ei köyhä edes köyhäinhautaan maksimissaan uurnalehtoon. Olisi joutanut, kun kohtelu edelleen, kuin onnettomuuspaikalla ensin käyneellä ambulanssimiehistöllä. ”Se on sammunut, ai tuo, se Pikku nenäverenvuotoa, … sontaa. Olet sontaa. Kaikki mitä teet on samanlaista sontaa.

Pidän lomaa. Ai niin.  En pidä. Ei ole varaa matkustaa edes Tallinnaan. Ja Barcelona ei loma ilua olisi ollut.

7.9.2021 19.13 seuraan tosisikajuttua, kun  en porukoista mitään tiedä, vaikka jotain näin vuosia sitten terveenä. Ja siksi kun kävin heidän perustamassaan sekotavarakaupassa, johon nimi saatu kahden minuutin kuraattoriltani ja näin töllössä tietoa outsider-festivaalilta, joista ulkolaisista tietoa vain Youtubesta mulla. Heidän verkkokaupassaan  jo huomasin, että myynnissä oikein hyvää tavaraa. Ja sama näkyi liikkeessä. Esillä oli oikein hyvää taidetta. Tekijöiden nimet eivät minulle kerro mitään, mutta heillä on asenne kohdallaan. Ja ehkä minäkin olen punk, vaikken sitä lajia  musiikkia kuuntele. Nyt joudun taas kerran toteamaan, että bändi on hyvä, punkbändiksi soittotaidoiltaan jopa ihan kova. Miehet ovat harjoitelleet. Ja kaimani kuulemma markkereita tekee myös. Ja olisi joskus kiva nähdä, millaisia, ehkä niitä on verkkokaupassa?

Laittelen Uusia markkerivatkauksia tai kuvia niistä, kunhan ehtii. Maalauspöytä saatu paikalleen olkkariin. Eli lähiaikoina voisi alkaa  katsastaa, mitä on tullakseen. Asennot saa paremmiksi kuin telineellä. Tietty asenne muissa, joissain ihmisissä häiritsee. Barcaan menossa ollut ”Always Brain Damaged” kertoo nimellään. Minä olen tajunnut olevani aivoiltani erilainen, muiden silmissä, vammautunut, syntymästä, ja 15.12.2018 vain virallisti sen, eli mikään ei muuttunut. Lopulta.

La 18.9.2021 Apurahaa haettu.  Päätös ehkä tehty, mutten saanut ole. En  liittänyt edes ansioluetteloa, kun ei ole yläriville laittaa taideakatemiaa tai muuta, eikä kehtaa kirjoittaa sinne ”merkonomi.” Niinpä ansioluetteloa ei ole. Muuta liitettä olisi ollut 10000, joista laitoin muutaman kymmenen. Kansainvälisistä kisoista tuli viidestä viimeisimmässä neljä finaalipaikkaa kovassa seurassa. Näistä seurasi mahdollisuuksia, jotka jäivät väliin, kun mahdollisuuksien tarjoajat odottelevat vuokria ynnä muuta. Tarjousten joukossa ilmeisen aitoa yksityisnäyttelytarjousta muun muassa New Yorkista. Näiden aitoutta olisi varmistettu ennen rahojen lähettelyä. Ei vain ole rahaa lähetellä. Niin ei tarvitse varmistella näitä vanity-gallerioiksikin tulkittuja.

Ja Uudempia. The newer ones:

Ja nuo kaksi vasemman puoleista vielä huomisen Vuotalon galleriassa Itä-Helsingin taideseuran ryhmänäyttelyssä, jossa monipuolista antia ihan tasokkaasti.

Ma 12.7.2021 5.45 Uusia.

 

 

Ke 7.7.2021 6.48 Luulin, että erästä kunnioittamaani taiteilijaa kiinnosti promotointini, mutta keskustelu rajoittui viestittelyyn. Ja lopulta enemmittä selityksittä,että älä enää laita viestiä. Hän oli hetken facekaverinanikin ja on nähnyt sen osan kirjoitteluani. Hänen nimeään en tähän, kun oli jo terveenä tunnetta, etteivät ihmiset halua itseään minuun yhdistettävän. Katkeruus vammautmisesta näkyy töissä sanoi, eräs amerikkalainen. Olen tutkinut mitä eroa entiseen, niin aika tuskaisen näköistä lopputulosta ennenkin.

Myös vanitygallerioista oli jotain puhetta.  En tiedä onko yhteyden otot sellaisilta. Sen verran olen googletellut käyttämättä mukana tulleita linkkejä, että oikeita, mutta ovatko yhteydenotot gallerian oikeilta henkilöiltä, sitä en selvitellyt, kun en rahaa ole lähetellyt. Tiedän hieman kansainvälisesti esimerkiksi messuilla toimivien gallerioiden toimintatavoista. Suomalaiset, esimerkiksi Forsblom poikkeavat siinä, että oman maan vakiintuneita nimiä pääosin. Ei riskejä taiteilijavalinnoissa. Kun yli viisikymppinen tuntematon on jo osaamisensa riittämättömäksi näyttänyt. Ja juuri tämä kun ei mielistellä eikä omaa rahaa, pitää asiat väkisin pienenä. Jo apurahat menevät vakiintuneille entisillä näytöillä. Ei saa apurahaa tehdäkseen sellaista että kelpaa minne vaan. Markkereilla jatketaan piirtämistä harrastuspohjalta. Ja kun saadaan tilaa siirtää työpöytä makkarista olkkariin, niin se päällä paremmilla asennoilla jokunen öljymaalaus. Tai akryyli. Kun telineellä asennot työskentelyyn eivät halvaantumisesta jollain tapaa toipuneelle kädelle riittävän hyväksi mene.

Nyt sentään on tupakkia, kun aamukävelyllä käytettiin kansaneläkkeestä vuokran jälkeen jääneet. Sama juttu oli asumistuesta, parikymppiä tupakkirahaa, kun maksuja lykättiin. Osta tässä edes markkereita, ju. Kaksi kolme euroa kappale, promarkkereita ei voi edes harkita. Paperi nyt halpaa, A3 lehtiö, 25 arkkia alle kympin. A2 lehtiötä katsoin viimeksi, ja menee lähemmäs neljääkymppiä. Ei kallista sellaiselle, jolla rahaa, mutta meikän raha ei riitä edes jääkaapin täyttelyyn. Symppiksestä apua ruokaan.

Ja kysytään. Miten myyt? Missä? Netin kautta kaupanteko. Tiedä edes kuka toisessa päässä oikeasti on. Oikeilla kavereillakin on hatuista temmattuja nimiä. Minä toimin omalla nimelläni. Ja jos paskon housuun, niin kerron omalla nimellä itselleni enkä kaverille sattuneena. T negatiivipera, vai onko se klenkkapera nykyään.

La 12.6.2021 18.33 Jotain viime päiviltä. Something from a last couple days.

 

Nyt Suomi -Tanskaa seuraamaan. Kun suomalainen valmennus on mukautunut nkymaailmaan ja saavat joukkueissa tiimipelaamisen esiin. Samoin Jalonen kasasi joukkueen, joka finaaliin, kun tähdiksi tullaan kisoissa

To 10.6.2021 7.52 jotain uudempaa. Something newer.

A2 marker

A3 marker

A3 marker

A3 marker

A3 marker

Tässä hieman laitoin, kun festarille menoon on aikaa. Ja urheilua pyritään nyt aloittamaan.

 

La 5.6.2021 21.02 Laitan jokusen linkin kun kanavani osoitelinkki kateissa…,

 

18.5. ~>

-> june 5th 2021

19.5. A2 kokoinen A2 size ->

 

The Second Life is Now ->

 

Fisu ->

NONSENSE 2 ON MARCH

->

 

A Family in January ->

 

 

 

 

Ke 2.6.2021 18.23 Joitakin uusia. Some of the new ones…

Piirustukset pääosin A3-kokoisia…

Pe 28.5.2021 20.45 Päivitetään ilman suuria selityksiä. Kuvilla.

 

Galleria Ars Longassa lie vielä tämän viikon Andy McCoyn ja kumppaninsa töitä…  ja viimeisessä kuvassa galleriasti Timo Teerikangas katsastaa maalausta, joka minulle tuo mieleen Mike Monroen naisena.

Katsotaan nyt. Jos erehdyn lainailemaan rahaa, niin lähden huomenna käymään, en ostosille, kun rahan lainailunkin jälkeen liian kalliita hattuja. Mutten pummilla kulje periaatteessa metromatkoja, ja kahvia pitää saada ihan joka paikassa. Ja anteeksi galleristille kahvin kaataminen lattialle ja matolle. Kiitos kahvista, jonka sain maahan kaatelematta Kitusiin. Pitäisi ju lainata, että tupakkituotteita saisi…

Amos Rex

Aanelosia

 

A2 marker

A2 marker

 

A2, marker

 

Ma 10.5.2021 Uusia…

Tekniikoista ja muusta kerron kysyttäessä. Koot ovat näissä kaikissa kai joko A2 tai A3…

 

 

23.2.2020 22.51-Jokunen kuva laitetaan taas. Pian toivon mukaan varillistakin, mutta etenkin maalauksen aloittaminen, ei nyt pelota, mutta epailyttaa nykykunnolla. Ja voi olla, etta alku menee harjoitteluksi, niin kuin itselleni omempi piirtaminenkin viime vuonna. Nyt rajoitteet siina suurimmaksi osaksi entisenlaisia eli tekemisen kautta lahtee. Varmaan tassakin ihmiset erilaisia, mutta mina tarvitsen tolkuttoman maaran toistoja. Toki tietynlaisia juttuja esimerkiksi valokuvan pohjalta voisi silloin talloin, mutta on se niissakin, etta oikeat asiat saadaan muutetusti esiin.

March, 7th 2020

Some of the new ones, yesterday.

These are all A4 size. I feel fine when I draw. It is therapy for me. I draw kt on paper that I do not have feel bad, so badly it is on pictures.

March, 17th, 2020 14.24 There comes some newer ones. It is purpose to start colorful drawings and paintings,soon, because there are no possibilities with basic automatic marker drawings. I am amateur, because it consist from words ama te, love you? Art is my love, because women running away when I come, and I am not running any more after them. I am not running after anything any more… but I shall do my art better until it is good enough, but Iso it slowly without running, because running is done. I use so much time I need, but walking, and taking baby steps towards new, new for me…

Ke 18.3.-2.55-Jotain kuvia. Ja pari sanaa.

Ju. En minä tiedä, mitä siitä pitäisi tulla, mutta hiljalleen värillistä. Ju. Ei teknisesti täydellistä, kuten eräs sanoi pystyvänsä samaan. Teknisesti pystyisi ehkä, mutten muuten tiedä, kun en ole kai yli kymmeneen vuoteen nähnyt edes valokuvaa uusista, että onko niitä, ja kuvaako hän edes nykyään muutakaan… Paha lähteä arvailemaan, mitä hän, mutta tiedän, että itse etenen rajoitteineni hyvin. Pois suljettua on oikeastaan se, mitä en hirveästi muutenkaan tekisi. Mutta se hyvyys tulee näkyväksi aikanaan. Automatismissa täysin sekunneissa tapahtuvalla miettimisellä ei pysty täydellisyyteen, mutta melko virheettömään jälkeen, ja suunnitellumpi tulee kyllä joskus. Joku viiva on jonkun mielestä nenäkarva tms, vaikka se on vain viiva, pakollinen viiva ehkä, turhia ei ole kukaan osoittanut, vaikka kaikki täyte on turhaa, vai onko, koska tietty tila tulee täyttää, mutta vetämättä huomiota puoleensa. Voisin jatkaa loputtomiin, mutta tyrkin päätä tyynyyn just nyt.

Maanantai 23.3.2020, Monday, 23rd, March, 21.58

Tehty taas piirustusta, mielessä, että pohjiksi värillisille. Kun värilliseen hiljalleen siirtyy hän ainakin osin. Vaikka hyvää se on jo, ja uutta tulee, vaikka muutokset hienovaraisia kohti sitä. Hiljalleen, mutta suht nopeaan tahtiin, kuten sanottua määrän kautta uuteen, ja niin on tapahtunut hiljalleen, ja parannus näkyy eri kuukausia vertaillessa, vaikka tänä vuonnakin on ajoin epävarmaa viivaa, ja nyt erottaisin sanat epävarma ja epävakaa, kuten sanat suora ja vakaa… Osaan omaa juttuani, ja sen eteenpäin menoa, taisi yhdyssana olla, katsoa, kun käytän aikaa, en analysointiin, mutta jonkunlaiseen katseluun, jolla ne uudetkin helmet löytyvät, muun joukosta, muun jota, ei sitäkään roskiin heitetä, kun varsinaisesti sellaisia virheitä ei enää osaamattomuudesta tule, kuin joskus vuosia sitten… Viiva tulee suunnilleen, aika tarkkaan niin kuln pitää, ja se on minun viiva, ja siitä kehittyy aikanaan muuta lopputulosta, joka kelpaa Suomessakin ulkolaisten kalliiden harrastajamessujen sijaan. Mutta Batcelona oli viimeinen yritys, ja näyttää, että taas jää väliin. Messut peruttaneen tai siirrettäneen. Kun näyttää, ettei tilanne tarpeeksi parane siellä tai täällä. Taas homma niin sanotusti (tuokin taisi yhdyssana) kusee. 😎 Ja sen verran tappiolla, että olkoon. Jatkossa tehdään, ja jätetään suosiolla. Nuo. Kaikki. Paitsi New York, jos joskus rikastun.

 

There comes some automatic drawings. Sizes are A4, A3. Though there are new elements in it, I am going onto color soon. If time maybe tomorrow already. It is quite okay, but need anyway colors on it. And I shall do it.

 

There came small new things and I am going onward slowly making with big quantity, the quality, …The lines are they should, but it needs colors and I shall draw it bigger soon.  Onto the way forward, thought no time so much, no time enough. But soon, year, or, two, or more…

To 26.3.-21.12-Hiljalleen eteenpäin. Edistystä nopeassa automatismissa ekspressiiviseen tyyliin. Eikä kaikki fysiikka ole vielä pelissä, eikä ehkä aivoituksetkaan, mitä ovatkaan. Oikein hyvällä mallilla asia etenevät. Jopa niin, ettei tekisi vielä mielellään värillisen pariin lähteä. Pitää katsoa.

Rönsyilen liikaa, jotta osaisi rauhassa katsoa, mutta, genre huomioiden ei merkittäviä virheitä. Vaan sujuu koko ajan paremmin, ja oikein hyvää voi odottaa tulevaisuudessa.

La 28.3.2020 Piirustuksen äärellä koko päivä. Ja en ole analysoinut, mutta ihan hyvää ottaen huomioon, että oli vaikean tuntuista, siis ensimmäiset värilliset vuoteen. Lähinnä kai meni kesäisten markkereiden päälle, jotka ihan ok huomioiden silloinen kunto, joka huono vaikka salilla käytiin. Puutteita ei niinkään jäljessä, vaan siinä, että silloin vielä orjallisesti vanhan jäljillä. Mutta, silloinen tilanne vaati sen, että haetaan tutun kautta tekemällä tuntuma. Ja nykyiset parantuneet hiljalleen uuden jäljillä automatistisesti olevat ovat osoittamassa, että etenemistapa on ollut sopiva. Eikä tuo ollut jälkiviisautta, vaan tiettyä tuntemusta on siitä, mikä itselleni sopii, ja jolle kulle muulle, paremmalle tai huonommalle sopii joku muu toimintamalli. Uskon edelleenkin, että määrän kautta laatu tämäntyyppisessä, eli a utomatistisessa, mutta,esittävämmässä, siis selkeämmiin esittävämmässä, määrä ei niin tärkeä, jos jostain mallia otetaan. Mutta ole alusta asti ollut psykologisesti tunteella esittävän jäljillä, vaikka minua ehkä kivikasvonakin pidetty, jolla ei tunteita ole, vaikkka valitus kuuluu. Omista jutuistani valitan, en muista, en muista ihmisistä. Ihmisistä, jotka eivät itseään halua ehkä tuohon luuseriin yhdistettävän. Itsestäni v astaan, en muista, kun apunikin on mitä on, jotain jota ei tarvita. Kaivata. Pysy poissa silmistä, niin olet poissa mielestä. Juu. Kuvaa.

Tuollaista tänään. Ensimmäistä kertaa värillistä vuoteen ja to k i parannetaan jatkossa. Ja kuntoikuntoiluakin mahtui päivään puolisen tuntia, ja tulokset odotettua parempaa ja lattialta ilman ja jakkaroita ja muuta päästiin omin voimin kaksi kertaa ylös, kun vammautumisen jälkeen aiemmin ei kertaakaan. Pikku juttu minne, tahansa, muualle kuin mulle.

March, 29-th 7.29-I might be grazy to put money on handicupped made art, but I am not leaning on old too much. Over a year ago I was right side paralyzed, now I am making art on right. I must be grazy, but my life is not done, my art is not done.It going to be better than ever on my own history. I still have brains, some kind of.

Su 5.4.2020 23.17 Jotain uutta taas. Hiljalleen eteenpäin. Ajattelin,tai en ajatellut, vaan hetken mietin, mitä seuraavaksi, kun olin ajatellut viivaan rakennettua akryyliä tai öljyä, mutta teen ehkä ensin yhden rytmisen harjoituksen öljyllä. Suht hyvänkokoiselle kankaalle. Se vaatii pöytätilaa, jota ehkä tehdään makkariin. Sitten tulevaisuudessa jotain ehkä piirustusten pohjalta tai ihan uutta,osin automatistisesti, mutta katsotaan ensin miten viiva tulee pensselillä.

 

Ti 21.4.2020 21.11-Edellä jokunen uudempi kuva. Värillistä tulee, kun ehtii. Sitä pitää heti aamusta aloitella, ja viime aikoina rytmit olleet sitä sun tätä. New York jäänee väliin, k unnes rikastuu, mutta katsotaan nyt, kun yksityismäyttely sinne olisi vasta 2022.- Sponsoreita olisivat valmiita mahdollisesti hankkimaan, mutta paikan päälle, aikakin yksityisnäyttelyyn lähdettäisiin, mutta isompaa lainaa vaikea saada näillä tuloilla, vaikka pidemmällä laina-ajalla kuukausittainen summa pienenisi ja jäisi pelivaraa vielä esim näyttelyiden suhteen, mahdollisesti yrityksen perustamisenkin.

April, 21st, 2020 2120PM There are some new drawings. I put later color works, but I’ll do them first. Lets see,what is goomg to happen with NY. There might be solo 2022, but I am maybe the this rich country’s poorest man. And I am not maybe getting enough loan to exhibit in NY in near future or ever before I start produce more commercial with high skills.

24.4.2020-12.16-Tämä kansio oli mennyt roskiin. Jonkun mielestä ehkä olisi siellä saanut pysyäkin, mutta minun mielestäni piirustus, niin yksinkertaista kuin tulos onkin, on parasta osaamistani, ja mielummin teen sitä minkä parhaiten osaan, kun pyrin miellyttämään. Tulevaisuudessa nämä ehkä yhdistyvät.

Kunnolliselle väriä kestävälle paperille on tehty paljon, en tiedä kuinka paljon, mutta väritellään piirtämällä,mikä ehditään, sopivimmasta päästä, mutta aika riittää rajallisesti, ja jatkossa tarkoitus 5-50 kuussa käydä läpi, siis valmiiksi asti, kuitenkin, niin että maalausten ja,väeillisten yhteismäärä olisi jo tähän vuoteen vähintään 50. Mieluimmin sata. Mutta katsotaan nyt. Myynniss ovat kuitenkin nämä mustavalkoisetkin jo. Joku saattaa väriä saada sen jälkeen kun ollut täällä pelkkänä markkerina, ja väriä ei pois saa enää,kun tehty.

 

Siinä jokunen noin viikon sisään tulleista.

A few samples during a week drawed. More samples in Youtube on my channel

 

Monday 25 th, May, 2020 Something new again.

Siinä jotain esimerkkiä uusista. (25.5.20)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siina jotain, paaosin kesakuista, mutta viimeinen ajryyli vuodelta 2017 (?).

 

 

Today, June 21st, of that was yesterday, because it is 0.29″

 

This is right picture, where settled physical on right from 1 to 9. MIGHT get white or black passepartout with nine places and one frames…but later…

July 29.7.2020, 30th, 30.7.2020 1.36

Artavitassa jaatiin finaalin ulkopuolelle, mutta short list illa, oli A Fish of a Day piirustus, tai mixed media, sekatekniikka. Laitan ruutukaappauksesta kuvan, kun en tuennyt mika kala oli lahtenyt, ja katsoin kaikki entryt lapi. Palkittuja en nahnyt viela, mutta taso oli paaosin hyva, vaikka kisan teeman, korona, seurauksena kliseilta ei kaikin osin valtytty. Minun juttuni nyt olivat viruksia jo ennen koronaa.

 

 

Syyskuu, 3, 9.39 September,3rd 9.40 AM

Jees away from here, but not away from art, so something newer…

 

Here came some new ones, but I do not know how ”new” it is for me even… But continuing anyway onwards…

 

10.10.2020 12.38 Laitan tähän kuvia, joista valinnat tyrkytykseen jurylle, joka valitsee siis ainakin yhden seuran yhteisnäyttelyyn Hämeentie 157:aan Galleria Kolmateen kerrokseen, josta laitan myös kutsusta kuvan.

 

Meniköhän tuo oikein, kun tällä tabletilla eivät sormet riitä. Vielä se kutsu.

Tervetuloa. Korona saattaa avajaisia rajoittaa, mutta tullee virtuaalisesti avajaiset, jonne en tiedä, menenkö itsekään.

30  lokakuuta 2020 15.12 Tehty on, vaikka pääosin hiljaa.

Ja seuran näyttely jatkuu 7.11. Asti, ja auki ainakin la  ja su klo 12-16. Kolmas kerros, Hämeentie 157 Annalan kohdalla entinen Hobby Hallin rakennus.

Jos joku ”työ” kiinnostaa, niin tervetuloa katsastamaan ja mahdollisesti sopimaan. Sovi aika. Hinnat alkaen persaukinenkin pystyy….

Ti 17.11.2020 16.37

Siinä pari  uutta kuvaa aktiivisesta syksystä.

20th November 2020 14.12  Something today next. There are over 2000 on this year, so I can not put everithing here.

 

Of course a tit for Day.

 

….and something freely after Picasso… I have seen two Picasso’s Exgibition in Finland, in Retretti and Ateneum, but I did no had sketchbook within or Idid not took photos either. A Picassos work you may see in Didrichsen, where are seeable a collection of Van Gogh’s drawings and a couple paintings too.

 

Tähän laitan jotain kehystettyä, joka uutta ja vanhaa…

Muoto kasvaa Nr 2, v?

Marlene And Me, 2002?

Depressiivinen maisema, öljy, v?, 90$

 

ExStacy, lyijykynä, pencil, 1992?

Midnight Blue, 2016, akryyli, acrylic

Looking for the Balance, pastelli

Nimetön just nyt, I can not remember the name, pastelli 2017

2017, pastelli

Pushing 2018, mixed media ja toinen mennyt. Pushing keskellä.

In the Evening, 2018, mixed media

I Find the Way, Kaipaus, mixed media, 2018?

Hommage a Pullinen, 2018, mixed media

Hera, pastelli, 2003,

Metamorphosis, lyijykynä  pencil 2003?

Tuska, 2019?, marker

A Fish ofthe Day, mixed media, 2020

Pöllö, mixed media, 2020

Pictures of Misery Nr?, mixed media, 2020

Mixed media, 2020

 

Marker, 2020

A Stone at Cottage, marker, 2020

Siinä sitä. Nyt halvalla, jotta saadaan välinettä.

Ti 1.12.2020 22.48 Tue kirjan päivitystä hankkimalla omasi jostain. Kyse e-kirjasta, joka myynnissä yleisimmillä operaattoreilla, välittäjillä.

Tämä esimerkki play-kaupasta:

 

Arvosteluja ei ole, kun kukaan ei tunnista lukeneensa. Päivitykset tullevat jo ennen päivitystä ostettuihin.

December, 7th 2020 0.57 Some of the december next

 

 

 

Öitä.