Tehtäviä 2022

 

La 8.1.2022 Joitakin aikoja sitten, kauan taaksepäin katsoen oli joku grafiikkabiennaali, jossa suomalaiset kai pärjänneet. Luin huonolla mielenkiinnolla lehtiä, joissa julistegrqfiikkaa oli. Siitä ajatus kaunis sitten, että alan tehdä uniikkeja julistegrqfiikoita. En koskaan tehnyt.

Nyt tuli pian alkavalta kurssin nimellä kulkevalta ryhmältä tai sen ohjaajalta tai vetäjältä tehtävä tehdä Omakuva, ja tarkoitus ei esittävää eli ei peiliin katsomista, ja sinne 3i muutenkaan katsota.

Eilen aloitin piirtämällä markkerilla. Piirtäminen minun juttuni on ja pientä fyysistä vaikeuttakin pienenkin kankaan kanssa.

Todellisuuta ja sen toiselle puolen katson. Tämän taustana on kärpäsongelma. Ja kärpästen halu tunkeutua korvaan. Munimaan? Ja mitä munasta, toukka. Soutinella oli ruokatarpeiden raatoja asunnossaan ja hän joutui operoitavaksi jonkun mentyä hänen korvaan. En tiedä menettikö kuulonsa. Muistelen vain kerran joskus kauan sitten tähän kummalliseen tietoon törmänneeni. Ja Soutine kiinnostaa hieman kun ehkä hänenlaisenaan minut nähdään. Vaikken raatoja keräile. Syön ne pois.

Neanderdaalilaisenakin ehkä kärjistetysti minut nähdään. Todellisuudessa ei nyt partaa, vain parin viikon sänki. En partaa, kun syömisessä likaantuu. Mutta olen laiska ajelemaankin pois.

En muista, kumpi teksti tuossa, oma vai Pöntisen runontapaisen pätkä.

Ju. Väreillä omat merkityksensä on markkereissakin vaikkei itse sekoitettuja. Vaalean vihreä ja punainen näille lämpille väreille ominaisika ovat viileitä, mikä ehkä hyväkin, jos kuvittelee värit niin että lämpimiä olisivat. Minä kun hapannaama, joka ei lämmöstä tiedä, ja jota naiset juoksevat karkuun ja mummot papat vaihtavat kadun puolta vastaan tullessa. Ja joku epäilee että onko juonut litran vodkaa kun katkokävelyä, jolle myös koronaa tarjotaan selitykseksi.

 

Tietenkään en tätä tilannetta muista yli kolmen vuoden takaa. Mutta muistan 10 sekuntia pari sekuntia ennen ja sen ettei liukastuminen ollut. Sen tietyn jutun, joka liikahti? lisäksi jotain takaapäin? Lennosta en muista, joten jotain tapahtui nopeasti. Kännissä olin, muttei tajuttomuus siitä. Vaan sairaalasta pois lähtiessä olleiden vaatteiden mukaan hyvin verisenä. Ja en kelvannut ensimmäiseen ambulanssiin. Liekö pelastukseni, että sitten taisi tulla lääkäriambulanssi toisesta kutsusta. Puliukko se. Pultsarinakin olen itseni piirtänyt. Sellaisena minut nähdään.hdään ja muiden asenteen siitä, kun ei ensimmäinen ambulanssi huolinut.

Ja kauniita naiskasvoja joskus ennen piirsin. Vartaloita tissejä ja sitä yhtä omasta päästä abstraktisti. 3i liity tehtävään. Vai liittykö? Meissä kaikissa on feminiininen puoli ja jotain siltä väliltä, maskuliineillakin, ja feminiineillä Maskuliininen tai muuta. Ja minulla on markkereita.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *