Barcelona?

 

Uudemmat vierittämällä

Thu the 20th January 2022. I was selected and fee has paid but I had no possibility to go because bank crupt. I just checked what there was beeing.

Su 7.11.2021 15.03 Laitan tähän kuvan, joka valittu minulta Barcelonan (BIAFC) Messujen katalogiin, vaikken sinne lähetä edes mitään. Ohjeistettu laittamaan varaamaani ja maksamaan tilaan seinälle taulujen sijaan lappu ”Done Bankcrupt.” Rahat menivät hukkaan. Ehkä olisi onnistunut, jos jollain rahamiehellä olisi edes vähän siitä uskosta, jota minulla on tai ainakin oli itseeni. Mutta ilman rahaa ja tukea ei fyysisenä esitellä yhtään missään. Pitäisi tehdä kaupaksi käyvää ja rahoittaa sillä eteenpäin, mutta teen jatkossakin, mitä tykkään. Niillä rahkeilla, mitä on. Ensi vuonna oli tarkoitus hakea Outsider-festivaaleille, mutta unohtanee sen, kun lie samaa persaukisuusestettä sielläkin. Liian ouside sinnekin outsidereihin. Ja minulle apurahapäättäjiltä tietoa verkkokurssista tai seminaarista tai jostain, joka opettaa apuhan hakua, mutta ansioluettelo ei muuta sellaisesta paremmaksi ja kelvollisemmaksi.  Tukekaa edelleen yhteiskunnallisesti merkittäviä korkeakulttuurihankkeita. Minä suunnittele tulevaa vasta, kun jotain millä suunnitella enkä hae apurahoja yltiöpotentiaalisille hankkeille, jotka ilman rahaa vain paperille jäävät.

 

Ai ni. Se kuva.

Ja laittelen uutta kuvaa, muista uusista jahka ehdin. Tehty on kyllä, ja yhä tehdään, vaikka vastaan otto huonoa ainakin konservatiivisemmissa piireissä. Ja muuallakin.

 

 

 

P3 13.9.2021 17.28 Itä-Helsingin taideseuran vuotuinen ryhmänäyttely alla olevan kutsun mukaisesti alkaa 1.9. Tällä hetkellä näyttää, ettei pysty kustantamaan kehystystä eli ei ole ripustusvalmista sinne. Loppuvuoden sijoitus tulee olemaan noin kymmenen paperityön kehystys ja postitus Barcelonaan. Messuille. Jotka Euroopan kärkipäätä. Ja vertailussa käyvät vain Lontoon ja eräät Ranskan messut. Itse ei lähdettäne paikan päälle, vaan yritetään valita työt niin, jotta niillä saatekirjeen kanssa muodostuu tarina, jota olin jo Amerikkaan siinä määrin menossa kertomaan, että oli matkaliputkin. Jotka myöhemmin vaihtuvat rahaksi ja sen kautta ruoaksi.

Laitan uusia kuvia uusista lähiaikoina. Muttei nyt jaksa. Ja pitää katsella jotain vatsan täytettä. Just nyt.

 

1.2.2020. 11.54 Miettii, mita tarvittaisiin Barcelonan nayttelyyn. Rahaa tietysti,,mutta ruokarahoilla lahteminen apurahan kera? Oli stressia New Yorkiin lahtemisesta, nyt niitten rahojen takaisin saamisesta, jotta elama voi jatkua. Lainaa, isompaa ei saane, ja pienempi vain tulee lisaksi kasaan, eika auta. Enka tieda, mita haluavat Barcelonaan eli missa ja mita nahty ja kuratoitu, pitaisi sahkopostilla ilmoituksen, ettei sijaan, kysella, mita laukkuun pakataan. Ja New Yorkiin olisi sulautunut turvallisemmin,kuin Barcelonan roistojen joukkoon. Barcelona turistirysa,,niin,NYkin, mutta eri tavalla. Jos osallistuu, niin paikan paalle, eika lahettele postissa, joka helpommin kirjoittamattomaan budjettiin sopisi. Budjettia ei tehda, kun de tililla vahan yli kuusi euroa, ja aamulla oli 24, mutta katsottiin uudelleen reissun jalkeen kun kortti ei toiminut… En tieda, jotain tarttis miettia, mutta sen sijaa pistan paata tyynyyn, ja mietin paljonko apurahan paalle omaa tarvittaisiin ja paljonko palautuvista NY -rahoista jaisi… ensi elake kuitenkin vuokraan… mutta nyt se paa tyynyyn. Viela vahan aikaa pohdiskella tata.

Ma 24.2. 18.07 Asiat saattavat jarjestya, jos matkarahojem palautukset tulevat ennen kuin laskuttajat kiirehtivat liikaa asioita, kun yksi maksu meni jo huolimattomuuttani ehka liian pitkalle, mutta saamani puhelun mukaan 14 paivaa aikaa. Hermoille kay kun jokainen lasku eri kautta, on fyysista postia, e-postia, sahkopostia, tekstiviestia, ja kun yritat nama yhteen paikkaan, niin muuttelet tavallista sahkoiseen muotoon tai pain vastoin. Muistiinpanoja ei viitsi tehda kasin, kun kirjoittaminen vaikeaa ja hidasta. Mutta, jos palautukset tulevat pian, niin tuo Barcelona otetaan harkintaan, ja siirretaan kaurapuuron syonnin aloittaminen reissun jalkeen, samoin sikarin loppu, kun savuttomuudella tama homma maksetaan. Mutta ihan viela ei asenne riita, vaikka huomenna tupakkaryhman tapaaminen. Siella on ihmisilla selkarankaa, vaikka monilla ei tiukat paikat muuten ehka olekaan. Eraalla kylla esimerkiksi kovemmat paikat kuin minulla, vaikka mina ongelmainen olenkin, niin voin vaikuttaa, tai yrittaa vaikuttaa. Mutta, kun toisille sattuu jotain ja halutaan esimerkkia nayttaa, ja esimerkilliseksi tulla, ja antaa laheisille parasta mita voidaan, ja aloitetaan muutosta katsomalla peiliin, ei jatkamalla samaa, ja…

Itseani mina saan omasta tilanteestani syyttaa, vaikka konkurssin partaalla olo on tupakasta, ja voimattomuudesta stressin alla, ja ei kelvannut lopettaa, kun sairaalassa ei juuri poltettu, kun pakkotilanne, vaan aloitettiin heti paastya, kun omasta tahdosta pitaa kaikki, ei pakon alla. Pian, mita se onkin kuukausi, kaksi, kolme, pitaa miettia, onnistuisiko Barcelona ilman sikareita, vai olisiko pakko lopettaa, jotta voisi lahtea. Henkiklokohtaisesti viemaan jotain sinne. Postikin on, mutta postissa ainakaan kehystettya mielellaan. Riski, etta lasia menee palasiksi lienee yli 50 %. Apurahan jalkeen lisarahaa ei niin hirveasti, etta ehka pystyy. Katsotaan nyt, kun Barcelona paikkana arveluttaa enempi kuin NY.

Pe-28.2.2020-21.38-On paattanyt etta vahintaan lahettaa jotain Barcelonaan, mutta luultavasti lahtee viemaan itse, kunhan ensin hyvaksyttanyt luultavasti sita uudempaa ja kammotuksetumpaakin materiaalia, jota osin tulkittu vaarin, silla se on oikeinkin hy v aa, ja se riittaa mulle etta oikein hyvaa, ehka pian parasta mun hyvaa. Se on omanlaistaan ja matkimatonta, ja olisi kolmesti kelvannut jo New Yorkiin ja kahta kautta, niin jos se ei mene Euroopassa,  niin ura loppui ennen alkua. Kehystykset tulevat tiistana. Mielummin pakkaisin suoraan matkalaukkuun, mutta p itaa viela katsoa , ja vain puolet mukaan. Vaikka pyorat on toki, mutta ensimmainen este omissa rapuissa joissa puoli kerrosta pitaa kantaa, ja voimat ei entiset ja ennenkaan en bodari vaikka ajoittain pienta painoa kotona nostelin ja muutakin. Sairaalan liikkumattomuus ja sankykeskeisyys ym tuntuu vuosi jalkikateen ja toki vammauduttiin pysyvasti, ja varhaistettiin lopullista lahtoa, niin etta kiiretta monen asian suhteen on alettu pitaa. Reissu rahoitetaan edellisen matkan perum i sella ja apurahalla, ja lainoilla, jotka ensin mainituilla ja tuloilla, ja toivon mukaan yha paranevalla taiteella rahoitetaan. Ja osin omilla ehdoilla katsojaystavallisempaa on tulossa viela tana vuonna, mutta unohdetaan se kaupallisuus, kun mennaan hyvyyden ehdoilla omeraisesti ja simppelisti yha, suuntana ja ajatuksena yha kertovasti pelkistetty ja jopa abstrakti, mutta ei vakisin ja tarkoituksettomasti abstrakti. Barcelona, hier ai gou.

Thursday 5th March 2020 17.11

  • There comes a some kind of a invite to Barcelona but I am not known of which works have they seen. I had a plan to New York with somehow next and else. Am I going to draw to Barcelona, and eat mediterratean food and Maybe some drinks too, yes I am going but as an exhibitor or as a tourist. Then I have lifetime to pay back my dept.

This was liked somewhere and it calls Always Brain Damaged.

Barcelonaan oltu yhteydessa, ja saatu vahvistusta, etta kutsuttuna mennaan. Toki silti maksaa, mutta apuraha kattaa puolet. Odotan viela vahvistusta nayttelytoimikunnalta tai mika se oli. Siihen mennee nelja, viisi paivaa. Museo on merimuseo, mutta aiheeni eivat merihenkisia. Toki ehtisi tehda,mutta kehystamiseen ei nyt varoja. Sain tietoa, etta kutsuttuna voin itse paattaa mita vien, ja otan mukaan matkalaukullisen tavaraa ja laitetaan, mita mahtuu, vaikka itse tykkaan, etta tuoretta pitaa, niin yritan mahduttaa mukaan jokusen varillisen tyon vuodelta 2017. Lisaksi kehystettyna ja muuten uutta, kolme varillista viime vuotista ja kolme markkeria kehyksissa.

Ja lahiaikoina lippuja ostelemaan sinne, ehka viikon paasta. Katsottu jo hotellien hintoja ja keskustassa kalliimpaa, mutta saastaa taksiajelut. Tai ainakin ne jaavat vahemmalle. Googlettelee myos kaupunkia, kun en ole ennen kaynyt. En ole vuosiin kaynyt missaan ja pikkaisen pitaa etukateen katsoa ja valttaa liikkumista siella ilta-aikaan. Messutilassa tulee olemaan kaksi tuolia ja poyta kaytossa. Ja tarkoitus istahtaa alas ja piirtaa automatistisesti. Joku sanoisi, etta sita samaa kamalaa sontaa, mutta itsellani on enemman uskoa, ja oikeinkin hyvaa voi tulla. Suoraan roskiin en ole juuri piirtanyt vuosiin. Moni viimevuotinen ehka joutaisi,mutta niilla on kuriositeettiarvoa kuntoutumisen aikana tehtyina. Niin tanaan jo tuli mielipide nykyisesta paan pyorittelyna, muttei se arvoani ja uskoani laske, vaan uskon olevani oikeilla jaljilla. Kun ei Suomen kielen vivahteita ymmarra, niin muistin etta taitaa aidinkieleltaan olla ruotsinkielinen. Ihan sama, ei minulla olisi aikaakaan kayda baarissa mollattavana. Toivottavasti ei suurena asiantuntijana alenna minua enempaa. Silloin olisin matojen seurana, silla laitan likoon ihan tarpeeksi. Ja teen silla aikaa kun baarissa vaan lisaa paskaa. Puhukoot paskaa ilman minua, vaikka minusta ihan sama.

Ma 9.3.2020 19.36 Messujen nayttelyvuokra maksettu. Sitten mietitaan, mita ja miten paljon viedaan, ja haetaan apurahana paatokset mukaiset rahat takaisin matkarahaksi. Ja ostetaan matkakin. Hintaa selvitelty, mutta muuten paikasta pitaa tietoa saada. Mutta iltaisin ei kauaksi hotellilta menna, ja ainakaan ei yolla. Paivalla pari paivaa menee lahella messualuetta, ja kovin pitkaksi aikaa ei sinne jaada. Vaan tullaa turvalliseen kotiin. Koti- Suomeen, missa ei juuri yllatyksia satu. Vaan kaikki liiankin ennakoitua. Ja min a en Tallinnaa pidemmalla ole ollut aikoihin. Enka mene ihan heti, vaan makselen naita kuluja iat ajat.

Wednesday 11th, March, – Waiting for what happens with corona until buy tickets to Barcelona. I have planned to pay them when NY money comes, but no hurry… Because I am not traveling to be quaranteen. Lets see if I have to post them, drawings et cet.

La 14.3.2020-22.33-

Ajatteli, tai ei ajatellut, vaan kävi mielessä, että ajattelee aloittavansa kirjan päivityksen, vaikka sitä kai ostettu kappale tai kaksi vuodessa. En aio enemmälti edelleenkään kirjailijaksi alkaa, mutta se tavallaan keskeneräinen asia, ja kuntoutumisen aika käsittelemättä. Henkilökohtaisempi tulee siitä vielä, mutten edelleenkään aio muistelmia, kun muisteltavaa ei ole, vaikka suurimman osan tärkeimmästä muistaa. Kun aikaa on lisääntyvästi, niin ilman aikatauluja, kestää sitten kuukauden kaksi tai vuoden kaksi. Kielioppivirheitä pyritään korjaamaan (passiivit jäävät pois, kun subjektiivissa minä puhutaan), mutta tyylillisesti samansuuntaisesti omia ajatuksia ja mielipiteitä enempi kuin tietoa liikaa triviaaliin menemättä… eli potentiaalisena yleisönä amerikkalaiset, mutta kuitenkin suomeksi suomalaisille. Kerron myös halustani käväistä Amerikassa, ja sen vaihtumisesta Barcelonaan, ja jos sinne lähdetään, niin kuinka kävi. Tuliko samalla lailla lokaa päälle kuin täällä. No en minä täällä edes lokaa, kun lokaa päälle saadakseen pitäisi olla jotain tai joku. Keskityn tekemiseen jatkossa, mutta jäänee aikaa valittaakin. Ja tämä homma rahoitetaan eläke työskentelyapurahana ja fyysiseen painokseen ei jatkossakaan pysty. Kuvia tulee runsaasti, sillä tämähän taidekirja vai onko? Sitä kysytään jo kirjan nimessäkin Taidekirja(ko) vai kysytäänkö. Erilainen taidekirja ilman sivistamisyrityksia.  Eli viihdetta? No,en mina viihdetaiteililijaksi ala, kun siina mentaisiin miellyttamiseen, johon en taivu. Minä en kysele, minä vastaan esittämättömiin kysymyksiin, osin vammautumisen jälkeen. Mikä muuttui vai muuttuiko mikään. Kysyn itseltäni ja laitan tulokset sinne. 😎

Ihan vaan vastapainoksi muulle ja piirtamisen tapaan terapiaksi. Ja kun sanat ei maksa, eivat maksa. Kesan aikana ehtii paljon. Luonnostelu aloitetaan pian, vai,joko tama on sita.

Pe 20.3.-15.09 Olisin kirjoittanut yhteen paikkaan, että I am not dead yet, muttei päässyt muokkaamaan vanhaa tekstiä. Ehkä oletus on että ollaan arkussa tai tuhkauurnassa, kun hiljaa oltu siellä.

Ke 25.3.-2.38 Korona, korona. Joka paikka sitä täynnä kun telkkaria aukaisee, mutta vielä ei näy missään, paitsi hiljentyneinä katuina. Se vaikuttaa meikäläiseenkin sen verran, ettei taida Barcelonaan pystyä lähtemään, jos messut aikataulussa järjestetään. Mutta tilanne ei Espanjassakaan ohi, ja täällä alkamassa vasta. Mitä tuleman pitää, saa nähdä. Veikkaisin, että jos järjestäjillä mahdollista, niin siirtävät myöhemmäksi,kun muuten niistä torsot tulisivat. Ulkolaisten miltei puuttuessa. Sekä taiteilijoiden että muiden vieraiden, ihan turistienkin. Kun keskeisellä paikalla, niin turistejakin voisi odotella.

Pe 3.4.2020 22.22 Barcelona siirtyi ensi vuoteen, New Yorkiin ei ajoissa ehtinyt rahat ja jos olisi ehtinyt, niin lähdetty olisi ja ehditty tehdä reissu ennen kuin Eurooppa laitettiin lentokieltoon.  Korona ehkä tehnyt senkin, ettei NYn matk a n peruutuksesta ole vielä näkynyt rahoja takaisin. Ei puutu kuin matkayhtiön konkka ja lentoyhtiön. Tapaus oli käsitelty eli suljettu, muttei näy palautuksia.

  1. New Yorkiin pyritään syksyksi kunhan haku alkaa. Se on muistaakseni marraskuussa, mutta voi olla syyskuukin. Jos sinne pääsisi, niin alkaa taas rahan kaivaminen tyhjästä, kun vuoden tulot se veisi suunnilleen ja aikaisemmastakin velkaa. Toki hieman takaisin tulossa. Ja Barcelonaan vuokra ensi vuoteen maksettu. Joten jos New Yorkiin lähdetään, niin Barcelonaan tuskin enää pystyy, joten sinne ehkä lähetettäisiin. Hankala nollabudjetilla suunnitella. Mutta noihin messuihin aikaa ja siiheksi ehtii vielä parantaakin paljon. Ja parannetaan tekemällä värillistä. Ja messuilla piirretään livenä eli harjoitellaan sitä, automatistisesti, mutta jotain uudentyyppistä tai vanhaa tyyliin 2018-hyvin, mutta omanaan ilman malleja improvisoiden. Ja kahviloissa myös kaivetaan luonnoskirjaa esille, kunnes kaikki tulee uudesti oikein. Jo nyt vanhan toista on alkanut vähemmälle jäädä, vaikka,se ei ehkä näy vielä selvästi, ja,se muutos uuteen pitää olla näkyvää. Radikaakisti, ja se vie vielä aikaa, radikaali muutos. Niin että näkyy muillekin kuin itselle erilaisena, vaikka viiva tulee pääosassa olemaan jatkossakin. Aikana, jolloin mestarien töistä viiva katoaa värin tieltä.
  2. Ti 7.4.2020-0.26-Turhien touhuilujen äärellä eli pelailua iltaan, ja huonosti, kun olin lopulta kai turneessa 17. vasta ja,kai vain kerran pisteillä playlogia tarkistamatta. Mutta tylin puhumaan jostain muusta eli siitä,miten Barcwlonaan lähdetään, jos vähänkään pystyy, ja jos pystyy, niin New Yorkiinkin, kunhan ensin haku alkaa. Kun Suomeen ei sen helpompaa, ja vuosi etukäteen putäisi tietää. Siinä hyvä se, että voi valmistautua, mutta tehdään muutenkin, riittävästi, ja hiljainen valmistautuminen ei mua varten. Valmistaudun siihen, että jotain täysin uudella omalla uutta livenä. Missä tahansa. Ja tarkoitus, että jotain konkreettisesti parempaa ja ehkä wnemmän pari tuntia kuin viisi minuuttia aikaa viepää. Jotain suunnitelmaa on, mitä, paitsien minä suunnittele, paitsi sekunteja mielummin kuin minuutteja edes saati tunteja. Mutta New Yorkin valloitus on yhä mielessä, ja Barcelonaan ehkä vain lähetetään, kun mitä nyt Eurooppa on Amerikkaan verrattuna. Terassit Espanjassa, ja muut turistit, pyrkyreiden sijaan. Amerikka juu. Ja Eurooppa aurinkorantoineen. Pitäkööt aurinkorantansa, ei mulla sinne asiaa, paitsi silmiä lepuuttamaan, mutta missä. Onko Barca edes siinä mielessä lomakohde. En tiedä, mutta jos lähdetään, niin selvitellään. Toki iso kaupunki, että muutakin kuin rantoja.
  3. La 11.4.2020-New Yorkista tuli yhteydenotto. Pitää selvitellä. Tavallaan voisin sinne ilman tekosyitäkin lähteä käymään, muttei näillä tuloilla helposti liikahdeta mihinkään. Pitää selvitellä, mitä ja kuinka paljon, ja,millaisia kustannuksia, kun pelkkä käväisy vaatisi vuoden tulojen verran lainaa, jota jo ennestään on, mutta kohtuullistamalla kuukausittaiset erät eli pidemmällä maksuajalla yksi isompi laina. Jonka saadessa reissu mahdollistuisi ja kuukausierät jopa laskisi nykyisestä, joka aika kestämätöntä on kun asiat kesken, ja ne tehdään niin hyväksi, että tuloakin alkaa tulla.
  4. 18.55-Väsynyt, mutta hyvillä mielin. On,ollut puhetta näyttelystä New Yorkissa, mutt,mitään ei ole sovittu, ja se olisi ehkä vuodelle 21 tai 22. Ja ensi vuonna rahat menevät Barcelonaan. New Yorkin näyttelyssä ei olisi tilavuokraa, mutta komissio. Joten mhdollisuuuksien mukaan tehdään sopimusta ja ainakin läheteltäisiin. Ja mielellään toki paikan päällekin,jos vähänkin pystyy ja parasta sinne. Ja paras toivon mukaan vasta tulossa. Kun aikaa on. Vielä paljon, mitä tapahtuukin.
  5. Mutta ensin Barcelona, jonne ihan hermolomallekin jo,vaikka bailupaikka on, niin lepoakin saanee, kun bailut enimmäkseen tehty. Mutta nyt lepäilee hetken, ja availee,sitten skumppapulloa New York mielessä,vaikkei mitään ole sovittu. Barcaankin on kahdeksan neliötä muistaakseni tilaa.Mutta rentoutuksen tarpeessa. Ja ennen sen asian pienet känöset hoiti,mutta sekin alkaa olla ohi. Tänään yritän kuitenkin.
  6. To 16.4.2020 0.21 Barcelona vie rahat, mutta silti lähdettäneen paikan päälle. New Yorkiin olisi ensi vuonna mahdollista hakea ryhmänäyttelyyn tai messuille, ja 22 tai 23 sooloa, mutta pitkän tähtäimen suunnittelu vaikeaa, kun ei lainoista tietoa, ja nyt olisi melkein tehtävä, ja keskityttävä myöhemmin makseluun. Mutta vuosien päähän riskaabelia maksella etukäteen, vaikka olisikin luotettavat toimijat. Onhan se nyt nähty, että mitä vain voi sattua. Ja tämä probleemaa, ja odotusta ja,siirtoa itsellenikin aiheuttanut ja korvausta ei osaa hakea, kun eläkkeen pitäisi ruokaan riittää. Harkitsee jo jonkun työn katsomista, ja yrityksen perustamista vain jotta kuluja saisi sinne vähennyksiin. Ja voisi sitten laskutuksella hak e a toimeksiantoja. Muut menee konkkaan ja minä jo valmiiksi vuosia konkassa olleena harkitsen vakavasti viimeisten vielä lainaamattomien rahojen sijoittamista asiaan, jolle ei vielä yhtään asiakasta. Ja ylitarjontaakin on kirjanpidossa, joka polkee hintoja. Katsotaan nyt.

To 30.4.2020-10.07 Tekisi mieli sopia NY lukkoon parin vuoden päähän, jotta voisi keskittyä tekemään sinne jotain, ja ensi vuodellekin olisi ryhmänäyttelyä tai messua tai jotain sinne, muttei taida olla resursseja ja Barcelonaan pitäisi yrittää ensin keskittyä, vaikka New York on mielessä. Barcelonaan yritetään kuitenkin saada motivaatiota jotain uutta tehdä, ja varojen puitteissa viedä kehystettäväksi. Siinä kehystetyn kuljettamisen rajana on A3-koko, ja isompi ei matkalaukkuunkaan mahdu, mutta mielessä olisi tehdä pari maalaustakin, jos vammaisena tarpeeksi hyväksi saadaan, kun energia ja liike ei entisensä, ja tietty voimallinen liike ekspressiivisesti oli ennen vammautumista mielessä. Tietty sopivanlainen hallittu karheus. Katsotaan jossain vaiheessa mitä on tullakseen, kun vaikka Barcelonaa ei lähdetä valloittamaan, niin ei sinne maansa myynenä lähdetä, ja maata, mitä myydä ei ole, eikä tule.

Ke 27 .5.2020 8.58 Vedetty se u raava maalau s myynnistä Taikon sivuilta, kun ehkä lähdössä Barcelonaan mukaan ensi helmikuussa. Jos Barcelona tulee, ja jos pystyy lähtemään, kun lopullista veropäätöstäkään ei viime vuodelta ole, mutta näyttäisi, että matkarahat ovat tulossa, ja loppu viruksen tulevista vaiheista kiinni. Mutta, jos tuoreempaa maalausta samalla tasolla tulee, niin tuoreempaa mukaan, jos lähtö tulee.

TI 22.9.2020 12.41 Ja muistin, tässä että kiitokset Tukilinjalle jo kuukausia sitten tulleesta apurahasta, jota käytettiin Barcelonan tilojen maksuun. Saa nähdä siirtääkö uudelleen pahentunut pandemia-tilanne uudelleen messuja ensi helmikuulta. Hieman näyttää, ettei pysty henkilökohtaisesti paikalle lähtemään varojen puutteessa (taas se puhuu rahasta), mutta yrittää, kun tavallisena postina ei rikkoutuvaa lähetetä, vaikka päällimmäisenä vakuutusten kera kulkisi. Olen nähnyt käsittelyä, ja pakkaus pitää ammattimainen, muuten fragile ja särkyvää-merkinnät turhia. Myös vieminen ei hirvittävästi kalliimpaa kuin kuljetusliikkeellä pakkauttaminen ja kuljetus, kun suht edullisesti viikon matka järjestyisi sinne, vaikkei ihan hostellissa asuisi. Ja hotelli keskeisellä alueelta läheltä messupaikkaa, jossa olisi tarkoitus hieman aikaa viettää, kun tarkoituksella varattiin tilan yhteyteen kaksi tuolia ja pöytä. Kuitenkin pyritään lähettämään, kun peruuttaessa itse ei rahoja takaisin tule, jonka lisäksi kuka ties joutuisin maksamaan saadut apurahat takaisin, kun näyttelyvuokraan saatu. Ulkomailla mahdollisuutta on, kutsuttunakin, Suomessa ei edes vastata välttämättä hakemukseen. Tai sitten on vastattu, mutta hukkunut matkalla postin tai asiain hoitajan toimesta ollessani sairaalassa. Kuka ties minulle kerrottukin vastaus, mutta aikana, jolloin ei edellistä päivää muistanut, mitään siitä, ehkä siksi kun muistettavaa ei ollut. Varmuutta ei ollut, olivatko vaalit olleet, kun kysyttiin Suomen presidenttiä.

Erään vastauksen erääseen, aivot ja vammat yksilöllisiä, aivoverenvuodon jälkeiseen aikaan antaa minulla meneillään oleva, ja jo hyvän aikaa ollut Tiitu Takalon sarjakuvaromaani Memento mori. Ja se ei kesken siksi, etteikö hyvä, vaan oman jo alkuun sairaalassa havaitun kärsimättömyyden ja lyhytjänteisen keskittymisen takia. Jopa erinomainen sanoisin, ja T Tn alussa esittämä huolestuneisuus siitä, pystyykö enää on aiheeton. Taiteilijan näin myös dokumenttisarjassa suomalaisistasarjakuvataiteilijoista, jonka taannoin tallennuksesta katsoin.  Saattaa olla Areenassakin vielä, mutten tiedä kun tallennuksetkin joskus ns terveenä otettu, kauan sitten, aikaisintaan 2018. Jos elämänmakuista sarjakuvaa haluatte, niin siitä. Ja Tiitu Takalo, sinä olet ilman linnan juhliakin voittaja. Mene ystävien kanssa kerhotilaan, vaikka oikeillekin kutsu tulisi. Taas rönsyilin.

8.11.2020 Espanjaan tuli joku aika sitten jonkinlainen puolen vuoden poikkeustila, joten helmikuun messut siirtynevät edelleen. Ja sitten, kun tulevat, niin konkurssista käsin en pysty henkilökohtaisesti viemään kehyksissä olevaa, ja kun olen nähnyt millaisin ottein tavaraa käsitellään, niin uskon, ettei lasitavara selviäisi ehjin nahoin, tai lasein. Katsoo myöhemmin, mitä tekee  mutta osallistuu, kun maksettu on. Tuolit, joilla en tule istumaan ja pöytäkin, jollei piirretä. Lähetetään jotain, joka ehjänä seinälle.

1.12.2020 22.36 Barca siirtynyt ymmärrettävästi ensi vuoden joulukuulle, joten aikaa on parantaa ja hyvässä lykyssä kerätä matkarahat. Säästetä ei, kun ei pysty,joten jotain muuta. Palkkatulo vähentäisi suoraan muuta, yritystä ei vararikosta perusteta, myytävää ei ole, joten katsotaan nyt, ensin entistä paremmaksi. Ja lähetetään ainakin joskus vuoden päästä. Apuraha-aika, mutta tiedot niistä mahdollisuuksista, opitaan kouluissa. Joita ei ole käyty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *