Toipumisen aikaa, mutta vammaisuus muutakin kuin ”fyysistä” rajoitteisuutta

  • Olin jonkinlaisessa onnettomuudessa reilu vuosi sitten eli 15.12.2018. Seurauksena aivoja lyotiin sementtiin,ja saatiin aivoverenvuotoa. Aivot operoitiin oikealta, vaikka mahdollisesti vammaa vasemmallakin, jonka seurauksena muisti meni hyvaksi aikaa, siis silloin kuluvalta ajalta ja vain osin vanhempaa.  Sairaalassa vuoteen vankina oltiin 6.3.2019 asti. Sairaalassa alkuun tarjotun kuntoutuksen lisaksi tarjolla oli 24/7 kuntoutushoitoa ja avona ei mitaan, kun oli kieltaydytty enemmasta makailusta. Alettiin kayda saleilla, alkuun fysioterapiaryhmassa ja sitten palvelukeskuksissa, joista Kontulassa oli toitakin esilla. Vanhempia lahinna. Toista ei tullut juuri palautetta, ja se vaha mita tuli, oli, ettei tykatty. Salilla on kuntouduttu, siksi miksi tullaan. Selvaa alkoi olla kesalla, etta suurempaa parannusta ei tule. Ja laakari oli sita mielta jo syyskuun kaynnilla ja joulukuulla jo sain sellaisia lausuntoja, etta lopullinen elakeratkaisu on olemassa, ja paaatoksetkin kelalta ja muualta, – vain muutaman  patkaa, joka tehtiin -80-luvulla jo edesmenneen kaverin kanssa Tukholmassa, odotellaan Ruotsin puolelta. (Tullut kielteinen paatos, 27.1.2020). Toivuta ei, mutta tehdaan silti, mita voidaan. Ja piirtaminen hyvaa, erittainkin hyvaa, kun-huomioi, etta kuntoutumisen aikana, ja, jatketaan aloittelemalla pian varillistakin enempi, joista toivon mukaan valikoidaan jotain New Yorkiin mukaan. Sinne tarkoitus ottaa piirustussalkkuun muutama kymmenen tyota jo messuille valittujen lisaksi. Taide jatkuu, jos muussa onkin huonompaa. Kavely on huonoa, mutta ei New Yorkiinkaan lahdeta karkuun juoksemaan, kun nyt ei vain pysty juoksemaan lyhyttakaan matkaa, vaan otetaan vastaan, mita tulee ja valtetaan illalla hotellista poistumista, kun siella hullut ovat terveydenhuollon ja ehka laakkeidenkin ulkopuolella ja kovienkin huumeiden kayttajia riittaa. Lahden matkaan verkkareissa, ja ehka olisi syyta pitaa perillakin, niin juuri niin koyhalta nayttaisin kuin todellisuudessa olenkin. Parempi nayttaa paikalliselta koyhalta kuin turistilta.

27.1.2020 Merkkina tilan osittaisesta huonomisesta otan sen, ettei ihan taysin ole ehditty viikon sisaan kolmeen kertaan pontolle tai siis askenkin ehdin, mutta tuli pari sekuntia liian aikaisin. Ja ennen tata  viikossa tapahtunutta edellisen kerran kai maalis-huhtikuussa. Se kertoo tietyista ilmoituksista aivoihin tai perille menosta. Refleksit olivat v a jaa vuosi sitten niin huonot, etta kaatuminen olisi ollut arveluttavaa. Nyt kaatuminen niin helppoa, etta sattuu kai vahemman kuin terveena olisi sattunut. Kerran kaaduin pahasti ja vasen kylki meni. Epailin murtuneita kylkiluita ja laakariin. Laakari kai totesi, ettei tuo nyt paha, kun ei edes mustelmia. Ei tullut ennen pahemmastakaan tallista ja ei tule vielakaan. Ja paakaan ei juuri kipea ole ollut vammasta johtuen. Sokereista ehka vahan aikaa hetken ajoittain. Nyt diabetekseen Diformin, katsotaan, vaikuttaako arvoihin. Ai. Ni. En tieda. Kun en juuri mittaile.

Ke 29.1.2020 Ju. Jatkan samaa rataa. En tee oletusteni mukaista muiden makuun olevaa, vaan edelleenkin hyvaa ja  koko ajan paranevaa. Kun maalausta aloittelen, niin teemallisesti jatkan entiseen malliin eli henkisesti esittavissa abstrakteissa ja ehka jotain ekspressionistista esittavaa unohtaen jatkossakin konkreettiset esineet. Ajoittaminen johonkin tasmalliseen aikaan muuta kuin paivamaaralla ei ole olennaista. Ja yha edelleen se miten, ei mita. Voima ja rytmi ja muu kosketus paranee, mutta jaanee huonoksi, silti pyritaan johonkin galleriaan yha, jonne ansioilla paasevat vain harvat ja valitut. Piirtamalla harva uraa luonut ja suomalaisista tulee mieleen vain Ulla Rantanen. A2- koosta ja sylissa piirtamisesta paperin kokoa viela hankala kasvattaa, mutta se tultaneen tekemaan. Siina vaiheessa valine vaihtuu ehka kuivapastelliksi ja viivoilla jatketaan esikuvana ehka Rantanen ja Wardi, jotka maailmanluokkaa genreissaan ja muutenkin ovat.

New Yorkia varten on harjoiteltu hairiossa piirtelya ja siella tullaan paperia kaivamaan esiin tarpeen ja tilaisuudenkin tullen. Messualueella jos on mahdollista tunniksi tai pariksi istua alas, niin tarkoitus ottaa lehtiota esiin ja syliin, ja alkaa eraanlaiseksi katutaiteilijaksi hetkeksi. Suomessa yrityksille ei riittanyt kiinnostusta, vaikka olisi piirustusta ilmaiseksi annettu ja meinattu yrittaa ensimmaisen kerran vammautumisen jalkeen sita jossain maarin pidetympaa vakaata viivaa ja varitysta. Tama tarkoitus tehda New Yorkissa, ja kapitaalin paakaupungissa ei mistaan luovuta ilmaiseksi, vaan tuodaan rahalla lunastamattomat tyot omalle seinalle. Saa nahda, mita tuleman pitaa, mutta kamera kay ahkeraan ja samoin videokamera. Nukkuminen ei enaa ihan alytonta, joten kai,jotain ehtii niina muutamana paivana. Ja MOMAssa,ja Metropolitanissakin pitaisi ehtia. Ja vaikka kotiin ei kannettaisi takaisin ensimmaistakaan piirustusta,niin reissua maksellaan vuosia. Siina motivaatiota tupakan, tai sikarin, lopulle, koska niista saastyvilla rahoilla tama rahoitetaan ja hyvin. Ja miksiko tama tanne tuli, eika kohti NYkia palstalle. Vahingossa. Mina. Ronsyilin taas.

To 30.1.2020-13.04 Laitoin valmislasagnea uuniin ja tassa odotellessa. Ruoan jalkeen aloitetaan piirustuspuuhailuja ja illalla jatkuvat tiimin karsinnat tuleviin peleihin. Alkaneet osaltani heikosti, mutta parantamaan hantapaasta lahdetaan. Paniikki ei auta ja rauhallisesti jatketaan, kay kuinka tahansa. Ja sama taiteessa, jossa virheet ennen nayttaytyivat sadatteluna. Se on jaanyt pois jo vuosia sitten ja nytkin sellaista varmuutta, ettei aihetta vaikka suunnittelematta edetaan.  Ja myos aika virheetta.

Su-2.2.2020 Mietti, tai ei miettinyt, vaan kavi lapi asioita, joita pitaa ottaa huomioon maalausta aloitellessa joskus maaliskuussa. Pienemmat menevat sylissa ja isompia kokeillaan ehka telineella, vaikka asennot ja voimat puutteellisia ovatkin. Poyta olisi hyva, ja tilaa ehka makkarin poydalle tehdaan, kun tietokonepoytana olkkarin poyta, joka ennen ollut kyseisessa kaytossa. Musiikkia ei tarvitse huudattaa, olkkarista vaan bluetooth-kaiutin kannetaan t arvittaessa makkariin. Toisaalta pian olisi tarvetta ottaa makkarin poyta huollosta jo kesalla tulleelle koneelle. Huolto ei mennyt ihan niin kuin piti, kun tinkimisen tuloksena huoltajan muuttuneet suunnitelmat selvisivat vasta hakiessa. Siina on alkuperaista vastaavan uuden levyn tilalla parisataa gigainen ulkoinen. Enka ole testannut edes etta kaikki kunnossa. Ja windows seiska, jota ei kai enaa paiviteta, eika ehka kannata tai saakaan kymppiin. Kymppi ja muut asiat ehka rikkoivat kovalevyn. Paha sanoa, mutta sairaalasta tultua ei toiminut, ja 16-merkkisen salasanan muistin ensiyrittamalla, kun nelinumeroiset pinit pankkikortti mukaan lukien katosivat.  Osa lopullisesti.

Ti 11.2-22.18-Tehdaan, mita voidaan vaikkei osata pystyta tai kyetakaan. Mita inhoittavia no inhottavia sanoja. Peliharjoitusta huonosti menneena. Se oli tavallaan poissa piirtamisesta,mutta sen aikataulu uusiksi kun yhteen tai kahteen asiaan meni tunnin parin sijaan viisi t o i sta, eika laite vielakaan pelita, mutten jaksa paakoneelta hoitaa kaikkea, vaan eri juttuja eri  laitteilla… Hiljalleen nukkumaan… oils snd acrylics next:

Kahdeksan kuukautta jalkeen se alkaa hiljalleen muotoutua. Kevaalla ajattelin, etta tuleeko mitasn ja pystyyko mitaan, mutta eteenpain on  tunnussananani jopa siina maarin, etta saatoin sairaalassa olla vittumainen jatka, enka se oikeastaan mina ollut. Se oli joku aivoton ja,sieluton elain.

Ja mita-se oli hiukan ennen kuin tapahtui joulukuussa 2018…

  • Jos katsotte vanhempia paperita, niin huomaatte, ettei suurempaa sisalloista eroa ole ollut koskaan. Taito on voitu kyseenalaistaa nakemalla toisin, en sano kuin pitaisi vaan eitsimalla epaolennaista asian ytimen ymparilta. Ei sanota huonoksi, muttei hyvaksikaan. Mina olin se joka piirsi koulutunnit olematta paras siinakaan koskaan. Hyva olin, mutten koskaan paras missaan. Lukiossa ensimmainen essee oli arvosteltu kurssin parhaaksi, myohemmin sama opettaja mieluimmin jatti yhden kokonaan arvistelematta ilmeisen kehnouden takia. 😉

November, marraskuu 2020:

Heinäkuussa harjoiteltiin tekemällä tuttua…

 

 

I don’t want to say I can’t so soon I try more stabile lines. It was purpose to try in NY, but the place not coming.  It might be not able yet or ever, but this was in 2018.

Ma,17.2.2020-Myydaan ihan mita vaan, tavoitteena Barcelona… Apurahapaatos ei ole viela postissa tullut, mutta puhuttu puhelimessa ja jai kasitys, etta voi vaihtaa kohdetta. Barcelonan hinnat muistaakseni 550-3100, jossa,tuo 550 on digitaalinen, ja se, jos olette digikuviani nahneet, ei tule kyseeseen, vaan irl, aitona on nayttava… ja halvin fyysisille toille on kai 1100. Katsotaan nyt, ja nayttelyvuokrasta takaisin apurahan verran, jahka se virallista…eli paatos kourassa, siis se raha jalkeenpain…

16.08 Mita tulin sansanomaan… Piirustusta tehty taas. Jatkossakin niin, etta vire pysyy ja paranee. Keskimaarin muutaman paivavauhtia j a jos varillista, niin pari riittaa keskimaaraiseksi vauhdiksi, kun joinain paivina useampi ja joinain nolla, mitaan. Varillisessa ei saa menna overiksi, kun se kustantaakin enemman, mutta valinetta on viela pitkaksi aikaa ja varastoja taydennetaan mahdollisuuksien mukaan.

To-20.2.-0.37-Katselin teeveesta ruudun peilauksella kansioita lapi ja olihan siina ongelmansa viime kesana, vaikka mentaalisesti tilanne huomioiden paaosin hyvin voitiin,vaikkei kuvista niin voisi uskoa. Laitan slideshown linkin, jossa,kesa,heina,ja,elokuun piirustuksia.

Katsoin myos 2018a kuvia, jonka yleistaso hammastyttava, ja nykyiset parhaimmat eivat viela tai koskaan parjaa parhaimmille ennen. Katsotaan nyt, kun suunta on oikea, eteenpain.

Pe-28.2.-22.14-Maksettu lasku joka mennyt haastemiehelle asti ja summa kasvanut kolminkertaiseksi. Alkuperaindn ladku muisteltiin maksetuksi, kun haadtemies soitti, mutten loytanyt mitaan alkeperaiseen summaan liityvaa laskua, ja soittelin itse karajaoikeuteen ja jain odottelema a n laskua, postia tuli sielta muttei laskun tietoja ja soittelet akuperaiselle laskuttajalle, jolle lahetat kuitin sitten toisrn jossa nakyy arkistointitunnus, ihmettelen vaan mita laskuttaja silla, kun se ankin tietoja, jolla ei soittamatta  pankkiin tee hevonveeta., terv alalla llut ja lopputilin ottanut ioka ei kelvannut enaa mihkaan ka kun oli lahtenyt. Omasta halustaan sama kai kun potkut kai ainakin sen jalkeen kun soitellaan sinne. Ihan sama en enaa hae toita vaikka tyottomaksi joutuisin.  Mutta nyt elakkeella jonkun mielesta ansaitusti, toisen mielesta ehka ansaitsematta ja toivomuksella, etta hatmi kun hautaan mennyt. Ja minulla ei vihamiehia, tai ainakaan itse en vihaa ketaan, ja kosto ja kostonhalu on toinen juttu, vaikkei toista poskea kaantaisikaan. Oita.

Ke 11.3. 22.58 Koronauutisia. Taynna joka paikka. Ja,se saattaa hankaloittaa matkustamista lahitulevaisuudessa, kun karanteenia saattaa tulla mihin vaan, joten katsastetaan ennen kuin lippuja Espanjaan hankitaan. Myoskin toipuminen siina vaiheessa, etta se saattaisi vaaraksi olla, vaikken ian puolesta ole riskiryhmaa.   Mieluusti itse lahtisin viemaan perille asti ja katsomaan muunkin tarjonnan. Mutta voi olla, etta pakko lahettaa. Katsotaan rauhassa. En mina varsinaisesti pelkaa kuin karanteenia ja sairaalaa ulkomailla. Kattaako matkavakuutuskaan tuollaista riskia. Selvaa pitaa ottaa.

Ke-25.3.-2.07 Valvon toista yötä peräkkäin. Rytmit menneet ja ne pitää saada kuntoon tauolla olleella melatoniinilla. Viime yönä piirsin ja aamusta eteenpäin nukuin, eli mitään nukkumisongelmaa ei ole, vain ajankohta, rytm i t. Katsotaan, mitä tässä. Huomenna lounaalle, kun aika vaaratonta on, kun on niin hiljaista. Rytmit epäkuntoon viikko sitten, kun oli hengitysvaikeutta, sykettä ja muuta, joka käytiin tarkastamassa, ettei koronaa tai influenssaa, mutta tulehdusarvoissa hyvät lukemat eli alhaalla olivat. Verenpaine vain hiukan koholla, samoin syke. Keuhkojakin kuunneltiin ja ei niin terveet tupakoisijan keuhkot, muttei merkkiä varsinaisesta sairaudesta. Ehkä tuo polttamisen lopettaminen pitää ennen kesää siirtää, vaikka ajateltiin, että Barcelonan jälkeen, mutta näyttää, ettei lähdetä, vaan korkeintaan lähetellään. Ja New Yorkin syksyyn haen, vaikkei ehkä varaa lähteä, kun eihän sitä koskaan tiedä.  Alkavat varmaan kyllästyä, kun sinne ja tänne menossa, muttei mihinkään mennä. Tavoitteita,pitää olla, ja laitetaan sellaiseksi just nyt, New Yorkin syksy, kun kevääseen oli jo liput, mutta vuokrarahat jäivät uupumaan.

Ja syksyyn ehtii uuttakin parempaa, mutta kehystys olisi yksi kuluerä nykyisellään lisää, joten katsotaan nyt. Aluksi tekemisen ytimeen unotaen turhat suunnitelmat liian aikaisin, ja rahaa pitää yrittää keksiä, kun on vain menopuolta kasvatettu.

Ti 7.4.2020-0.48-Pultsari joi pullollisen viiniä, ja enempikin oli aikeissa, muttei maistunut. Juoppo joka ei juuri juo, vieläkin kuin mielummin alkoholisti joka laskee päiviä ja whkä jopa tunteja. Juoppo joka selvinpäin liian iso häirikkö eteenpäin, sanoisiko pyrkiessään,no e i pyritä, vaan tehdään,vaan hyväksi. Ei ehkä taas, vaan ehkä ensimmäistä kertaa,yleensä. Vaikka hyvää se on ollut alusta asti.

Ei toivuta ei. Omasta ja muiden asennevammasta. Mutta jos luet tämän , niin ehkä olet sentään taiteesta kiinnostunut.

ti 7 4.2020 2.12 Hieman uupunut, monessa, suhteessa, ehkä stressaantunut. vahvana, mutta kyllästyneenä kyllä. Mutta tunnetta, että hermoromahdus voi milloin vain tulla. Ehkä tuo oma merkittömyys kaiken suuren, koronankin, sivulla. Ihmisillä omat elämänsä, joka ei mulle kuulunut enää aikoihin, enkä minä heille, vaikken kynä kädessä ole vieraita vastaan ottanut. vieraita ei ollut ennen koronaa, eikä tule sen jälkeen. Olisin kysellyt yhden ihmisen kuulumisia, oli töissä, ei ehtinyt puhua, vaan soittelisi paremmalla ajalla takaisin, mutta ei soittanut, enkä minä sinne. Eräs toinen, syöpätoipilas laittoi viestiä, vastauksena puheluun, enkä minä edes kaikkiin piipityksiin samana päivänäkään reagoi, eikä tarvirsekaan. Vali vali, kun ihmisillä kiire, minullakin. Enkä tuhlaa enää aikaa yrittäessäni turhaan tavoitella milloin ketäkin, ainakin kun asiaa ei ole, ja ei ole, kun asiat loppu, kun en tiedä milloin kelläkin kiire katsoa, mitäkin, kun en muista kuka mitäkin seuraa, mielummin kuin minun tekemisiäni. Sarjaa jota ei loppuun käsikirjoitettu, ja joka loppuu kuka ties kymmeniä vuosia jälkeesi. Meen ny. Öitä.

ma 13.4.2020 Pannaan nyt vaikka tämän otsikon alle:

Mietti vähän sitä, miten konservatiivinen maa, Suomi taiteenkin suhteen on. Persut eivät ehkä tykkää mistään mikään menee liian kauas kansallisromanrmtiikasta, ja Kallelakin ja Schjerfbeck menevät ehkä ekspressionistisemmalla osallaan tuotantoaa, jota maailmalla Toipilaita enemmän jopa arvostettu. Demaririntamakin tietyin tavoin näennäisestä libeerauliudestaan huolimatta kaavoihin kangistunut kulttuurisissakin asioissa. Miten tämä minuun liittyy, niin olen alkanut katsoa ulkomaille, jossa nähdään aidosti laatu, siellä missä sitä on, ja omaperäisyys kopioimattmuus Monalisaversioiden sijaan. Jopa niin, ettei taidehistoria näy suoraan juuri missään. Vaikka kuvien parissa minäkin tunteja päivässä. Muiden jopa enenpi kuin oman tekemisen ja omieb kuvien muutenkaan. Niillä ei ole paikkaa taidehistoriassa, kun ei voi osoittaa historiab näkyvän niissä millään tavoin. Kuitenkin ne ovatc historian kautta, en käytä sanaa luotu, kun J luo, vaan sanaa, syntyneitä… 2016 tehdyt työt, akryylit esimerkiksi, keräsivät tykkäyksiä eri puolilla jopa niin, että suosituin enemmän yhteensä, kuin nykyiset kaikki yhteensä. Onko nykyinen vain niin kamalaa ja huonoa ja minä väärässä ja muut oikeassa, vai onko yleisö väärä. Kyllä minä alan tehdä hyvää ja tykättävää yleisöllekin, mutta toistaiseksi teen, mitä ja mistä pidän, ja tarjoan sitä sinne minne kelpaa, ulkomaille. Siellä taidepiireissä on se ymmärrys. Ja rahaa hekin, mutta ulkomailla taide elää ja voi hyvin säätiöiden ja muiden lahjoitusten varassa paljolti, ja toki se bisnestäkin, josta taiteilijakin osansa maksaa. Ja Suomessakin. Taiteilija maksaa, jos pystyy, ja täällä pääosin koulutus tekee taiteilijan ja pystyjän, kunhan valmistuu. Ja muualla maailmassa hankittu koulutus ei välttämättä ole mitään. Ja jos ei koulutusta ollenkaan, niin voi voi. Ylpeänä kerron sen sijaan, että olisin päässyt, mutten mennyt, etten päässyt pilattavaksi taideakatemiaan joskus 20 v sitten. Ja tämän kopsaan kotisivuilleni, sillä yhä olen epäterveesti ylpeä siitä mitä olen vaikka en ole ylpeyden aihetta vanhemmilleni antanut ottaessani lopputilejä sieltä täältä.

Ma,27.4.2~2020-23.01 Unohin,mitä tulin sanomaan, joten jotain. Haaveilenko lottovoitosta, että voisin gallerioiden ovia kolkutella. Paskan väliä-ei asiaa, paitsi ehkä New yorkiin, jonne ei ehkä suomalaisena köyhäläisenä voisi mennä, mutta vaan menkää te rahaa tehneet, se,kun ratkaisee kaiken, koronasta huolimatta. Kun Suomessa nähdään joskus, niin nukutaan jo, ja katsellaan muualle. Juon viiniä ilman, että kunnon kännissä oltu aikoihin. Ehkä joulukuussa-jolloin käytiin hermostuttamassa,ihmisiä onnettomuusiltana.

Spotlight Magazine – Issue 19

Tuolla minäkin. En ole katsonut vielä läpi, mutta taso on yleisesti ollut kova. Pitää testata linkin toimivuus ja katsastaa läpi.

Ke 27.5. 9.13 Toivuta ei,mutta taidetta hyvällä määrällä ja paranevalla tasolla. Ihmisenä, ei luojana, kun en Luoja  ole. Luojan suomaa ehkä, ja kuka ties se yksi syy, miksi hengissä, kun ei kummallekaan puolelle kelvattu ja jäätiin katsomaan, minne mennään, kun sen aika on.

La 30.5.2020-Kuulin sanoneeni, tai mainostaneeni itseäni ylivertaiseksi. Ja pari sanaa korjaukseksi, kun en hirveästi tai ollenkaan vertaile itseäni muihin, jota sanan merkitys vaatii. Osallistuin pariin kisaan tosin, jossa annan vertailun muille. Jossain puhuin, että etukani on omaperäisyys ja matkimattomuus. Niin suomalaiseen tapaan markkeri myös välineenä haukuttiin…tai vähättelevään sävyyn mainittiin. Juuri tämäntapaisten asenteiden takia mahdotonta edetä Suomessa. Galleriat haluavat valmiita tyyppejä, joilta meriitiksi käyvät päästötodistukset, jopa ennen näytekansiota. Uusia kykyjä ei etsitä,vaan vanha nimi on parempi, oli taide mitä vaan. Minä suomalaiselle taiteelle vähän haistattanut paskat, s iis taidemaailmalle, ja en täällä mitään tyrkyttele, kun pari kertaa g alleriatilaa haettu, ja ainakin viimeksi ei tullut edes eitä vastauseksi. Ja tämä akateeminen maailma näkiessään sinut ja taiteesi, näkee vain virheesi. Kirjoitusvirheistä alkaen. En jatkanut tätä siellä missä alkoi, mutta lopetan tässä ja tähän. Älkää vääristelkö sanojani tai liittäkää mukaan lainaus alkuperäisestä jutusta…, joka ilmeisen kirjoitettua on, ja väärin muistettuakin, tai ymmärrettyä. Huomenna ihmisrt pääsevät kaljalle, eikun ylihuomenns se 1.6. Riidelkää oikein kunnolla baarissa ja ymmärtäkää väärin…jne. menen nyt.

La 7.6.2020-Taiteesta ei tehdä harrastusta jatkossakaan, vaan sinne tungetaan kaikki rahat, vaikka näyttää, että New Yorkiin ei ehkä koskaan pysty, ja Barcelonsta ei tiedä, kun näyttää, että ulosottoja tulee ennen sitä omien saatavien viivästyessä ja jos niitä,niin sinne veronpalautukset matkalippujen sijaan.

La 16.8.2020 8.38 Katsotaan, jos järjestelylainahakemus menee läpi ja jatketaan yrittelyä eteenpäin sitten. Mietintään tulee yrityksen perustaminen, joka ei tule kyseeseen ulosotosta käsin. Muutenkin alkuun kulua on, muttei isommin. Konkreettisemmin mieleen tulee, että uusi kirjanpito-ohjelma, jossa opettelua. Hyvä oli, mutta meni hajonneen kovalevyn mukana, eikä samaa saanut enää, kun tekijä jäänyt jo aikaa sitten eläkkeelle eli kai jo 2018. Tarkoitus ei onnistuessanikaan ole massiivista määrää asiakkaita, vaan kulupuoli viedä yrityksen tileille ja mahdollinen tulo kokonaisuudessaan investointeihin, jotta muut etuudet pysyvät. Eläkkeet ja asumistuki. Kun tulopuoli nollassa, niin pystyn jatkossakin vuokran maksamaan ja syömään.

3. Syys 10.00 Aloittelee illalla koulun käyntiä testatakseen päätä,vaikka yo-todistus jossain on. Tarkoitus oli tiistaina, mutta vaikka koulun nimi Itäkeskuksen aikuislukio, niin opetus Käpylässä eli väärässä paikassa oltiin. Äidinkielellä aloitetaan, kun kirjoittaminen harjoitusta kaipaa. Sen jälkeen kiirehditään tiimin harjoitusmatsiin.

23rd September 2020 14.33 I am limited – by time. Otherwise limits are far away.

6.11.2020 13.39 Näyttely Kolmannessa kerroksessa päättyy pian, mutta Hämeentie 157:$$@ ehtinee huomenna halutessaan käydä klo 12-16 aikana. Sunnuntaina käyn omat ainakin toistaiseksi myymättömät pois. Omaksi ansiokseni on laskettava, että kunniamainittujen joukossa. Se lienee positiivista, mitä taiteestani sanottu Suomessa myytyjen ohessa. Ulkomailla saavutetut finaalipaikat menevät ohi, ja NYiin olisi saatuyksityisnäyttely, mutta ei konkurssista käsin.

November, 17th 2020 16.47 PM It is so much interested im to see in Van Gogh-exhibition at Didrichsen, Helsinki

Just a few sample in low resolution.

Ke 24.3.2021 9.53 Ulosotto alkaa ensi tilistä. Se ei muuta mitään, kun suojaosuus jää käteen ja jos hyväksyttävien menojen jälkeen alle perusosa käteen, niin loppua haetaan toimeentulotukena. Minun menoja ei vain pääosin hyväksytä menopuolelle. Ilman taidetta jääkaappiin sisältöä saisi, mutta taide ainoa iso asia, jota saisi vielä vuosia eteenpäin ja sen näen mahdollisuutena enemmän kuitenkin.

Tehdään, mitä voidaan ja ehditään, vaikka ihan entiseen malliin ei jaksaisikaan ja tällä tarkoitan sitä, että ennen saattoi koko hereillä olon touhuta fyysistä ja vire vain parani loppua kohti, siis tuolla lopulla iltoja, en 15.12.18 päivää, joka meinasi päättää kaiken ja keskittää ihan kaikki menot jääkaapin täyttöön. Pitää mennä. Jatkoja. Minäkin jatkan. Eteenpäin. Silti.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *