Kohti New Yorkia ja perillakin sitten toivon mukaan

  • Tanne tulee piirustuksia, joilla New Yorkiin mahdutettiin taidemessuille itsensa, ja kuvia piirustuksisista, jotka sinne lahtevat. Mukaan lahtee nayttelytoidnayttelytoidenen lisaksi muutakin, mutta ei vanhempaa vuotta 2017.

Kuvia viety kehystykseen. Ne pitaisi toki maksaa sitten kun valmista.

Apurahaa haettu jo joulukuussa. Toimitettu liitetta. Ei voi odottaa paatoksia, vaan pitaa toimia, kun lentoliput ja hotelliliput taskussa, no ei taskussa, mutta on. Vastahan mina joulukuussa varmistin paasyni, mutta toki kahta kautta, joiden molempien pohjana oli viime vuoden toipumisaikana tehdyt piirustukset. Toivuta ei, mutta silti tehdaan , mita voidaan ja jos ei voida, osata ja pystyta, niin tehdaan muuta. Mutta taiteeseen pystytaan viela paremmin kuin koskaan ennen lopputuloksen osalta, jos aikaa riittaa.

New Yorkin jalkeen on aika elella nuukasti ja tutustua paremmin  kaurapuuron syomisen saloihin. Sairaalassa opittiin puuroa taas syomaan, kun valiin ihan paaruokana. Kesalla kaytiin usein aamiaisella, johon puuro olennaisesti kuului. Toki lounaallakin Myllypurossa havikkiruokapaikassa, jossa saatatte minua jatkossakin nahda. Ruoka on erittain hyvaa ja edullista.

27.1.2020 Katseltu videoita Youtubesta eri taidemessuilta New Yorkista, ja taso yleisesti hyvaa. Parhaimmat nousevat divarista liigaan. Hieman hairitsee se, etta itseani teknisesti taitavammat harvoin puhuttelevat ja on liikaa kikkoja ja jippoja, jotka eivat olennaisia. On naita yhden jutun ihmeita. Minakin, en ihme, mutta vari unohdettu ja on vain markkerviiva. No. Varillistakin sinne lahtee. Ei parhaita, mutta tuoreita. Ensi messuille sitten. Sen verran kallista huvia, ettei edes postissa lahetella loppuelaman aikana, ellei kauppa yllattaen pompsahda. Mutta paa-asiassa tulevaisuudessa tekemisen aarella. Unohtaen muun rahan menon kuin materiaalit. Ei se anna, jos ei kysy. Siksi mennaan. Ja yritetaan palata hengissa kotiin. Silla taalla koti pysyy.

Ma 27.1.2020 15.53 Mietti, etta vaihtaa dollareita hiukan takaisin, jotta saa matkaa varten loppuja, eli katsoo pyorilla olevan ison laukun,  ja pakkaakin sen hyvissa ajoin, kunhan kehystykset valmiit ja maksettu, jotta saadaan. Mietin myos adapterihommaa, ja ajattelin, etta ehka halvempi ostaa laturisysteemit sielta, jolloin adapteria,ja sovitinta, tai mita lie kahta juttua puhelimen ja muun lataukseen,ei tarvita. Muuta ei tarvittane, jos itse laite kestaa sikalaisen sahkovirran. Laukku siis vaan ja pakataan hyvissa ajoin, kun sinne vasta perilla tarvittavaa. Reppuun muu tarvittava muutamaksi paivaksi eli vaihtovaatteet, kannyt jne… luonnoskirjakin… ruoan varaus koneeseen olisi vaatinut korttia, mutta ehka saa kateisellakin jotain. No jos edes juomaa, limua tai muuta. Ei sinne mukaan paljon, viihdetta lahinna, kun hotellihuoneessa levatessa menee paljon aikaa. MOMAn ja Metropolitanin, ja messujen lisaksi ei pakollista ohjelmaa. Mietti vahan kiertoajelua ja nakoalatasanteella kayntia, mutta katsotaan nyt, missa aikataulussa nuo kaksi museota saa alta pois, ja kuinka paljon olisi hyva nayttaytya messuilla, mutta kuitenkin avajaisiltana. Ei taaskaan juuri suunnittele, vaan miettii,missa jarjestyksesssa etenee, kun tama ei ryyppyreissu Tallinnaan, niin hieman pitaa muutakin kuin hypata koneeseen.

22.02 Taiteen puolesta tulisi varmaan parempiakin hetkia lahtea, mutta muuten turha viivytella. Varmaan taiteen parantuessa myohemminkin paasisi sisaan, mutta lopulta ei ehka lahtisi ollenkaan. Ja mukaan otetaan valinetta, joilla harjoiteltu, etta paikkamerkinnalla New York saadaan paljon toita, tai piirustuksia, kun kahviloissa ei voi roikkua koko ajan. Toki kaksi ajateltua museota vievat kahtena paivana paljon aikaa, jos riittaakaan, ja messuilla ollaan mahdollisimman paljon vaikka epasosiaalinen olen. Ja tuo seuraava kai aiemmin tanaan.

Apurahasta en viela edes tieda, ja lainarahaa kulutettu, ja velkaannuttu, ja viela tarkoitus jarjestella lainat, vaikkakin isommaksi, niin kuukausieriltaan edullisemmaksi, jotta pystytaan viemaan asioita eteenpain kohti parempaa huomista. Jarjetonta sanovat, kun edistan omia asioita ja taidetta. Maallikko on huono sanomaan mitaan minkaan hyvyydesta, siksi viedaan piirien naytille maailmalle, ei parasta, mutta tuoretta, varikuvien joukkoon, kuitenkin hapeilematta ja rohkeasti.

Kuvia laitan viimeistaan New Yorkista, hotellihuoneesta, ripustuksesta…

23.49 Ehka juuri persaukisuus saa tavoittelemaan jotain, joka joissain popuulareimmissa taiteissa on arkipaivaa. Kohti jotain, rikastuttavaa kokemusta ainakin. Sen jalkeen kun kotiin tuloa suunniteltiin pyoratuolin kera, ja lahtiessa tarjottiin rollaattoria, jota ei huolittu.

To 30·.1.2020-0.15

Matkalaukku riittavalla koolla ja pyorilla hankittu. Se kuvia tayteen. Ja meren taa.

12.47 En mina liiemmin suunnittele, toimin niin kuin yleensa, selvitan hinnat ja muun etukateen, ettei vajavaiselle lompakolle yllatyksia, jos vaikka michelintasoiseen paikkaan tietamattaan eksyy, mutta paivasaikaan paa-asiassa amerikkalaisia lounaita ja illaksi katsotaan, mita hotellista loytyy. Tasokas hotelli hintaan nahden. Ollaan varuillaan, k un New Yorkin rotta- ja torakkaongelma tiedossa. Torakoita en halua ainakaan kotiin kutsumattomina vieraina, rotat tuskin ankeavat matkalaukkuihin. Mutta tietamattomyys on yleensa kaikkien ongelmien takana. Ajattelemattomuus. Vaaranlainen toiminta. Ja vaara seura.

Su 2.2.2020-8.03-Tieda hanta, dollarit huvenneet niin, ettei hatapaissaan kohta lahdeta, jos ei tule lisaa… eli lainoitukset onnistu tai apurahat tule. Sitten jotkut paasevat nauramaan partaansa, etta mita tuo olisi siella tehnytkaan.

Mutta katsotaan. Parin viikon sisaan selviaa paljon. Ja jos tulee peruutus, niin sita varten on vakuutus, kun raha-asiat eivat selvilla olleet, eivatka vielakaan. Ja opintomatkaksi aiottu, kalliiksi sellaiseksi. Kiinnostaisi edelleen ne monet vahemman tunnetut MOMA-teokset.

Valmistautunut matkaan, jonka tulemisesta ei varmaa tieda katsastamalla videoita Youtubesta, videoita New Yorkin messuista, Momasta ja Metropolitanista jne.

Ti 4.2.2020-9.37-Nayttaa, etta New Yorkin reissu korvataan taloudellisista syista reissulla Tallinnaan, kun raha-asiat eivat minimituloilta kasin saa tukea muualta edes hetkeksi. Peruutusvakuutus on joten katsastellaan ihmeen odottelun jalkeen, mutta messujen jarjestajalle ilmoitettava pian, ettei pysty, eika kykene ja mina inhoan noita sanoja, kuten myos sa noja ei osaa, joka korvataan mielummin sanoilla ei halua, joka eri asia. Kun haluaa, niin oppii, sen mika opittavissa on.

Alkaa myos pitkan tauon jalkeen harkita lottoa.

To 6.2.2020 10.48-Henkisesti vasynyt toivottomiin yrityksiin tehda asioita asioiden eteenpain viemiseksi. Lainailuyritykset karahtivat liian pieniin tuloihin ja apurahassa paatokset kestavat, eika tietoa miten menee,. Nayttaa silta, etta matka perutaan, jotta ruokarahaa hiukan. Kavi mielessa, etta Suomessakin saisi silla rahalla ja joustavammilla aikatauluilla gallerianayttelya yritettya, mutta nyt riitti, ja Suomessa itketaan vuokrien peraan yhta lailla ja jarjestelyt ja varaukset pitaisi tehda ilman sentin hyrraa. Ja tuntuu, etta ulkomailla on nahty ja nahdaan miten, ei etta mita helvettia. Ja ulkomailla on taiteesta kiinnostunut yleiso, kun taalla ehka sattumalta galler iaan kaveleva ohikulkija, turisti galleriassa, joka etsii jotain nayttavaa olohuoneensa seinalle ja nayttava ei saa hairita ajatuksia, eika heratella liikoja ajatuksia, sen tehtava on tehda tila paremmaksi, kauniimmaksi, ja ruma on kaunista, vasta, kun nimi tai signeeraus tuo hintalappua. Kallis on aina kaunista. Ja,kun nimi arvokas ja ehka esilla, ihan sama, mita sisalto. Barcelonaan tuli kutsu, jonne voisi, jos ei New Yorkiin, mutta ei se miksikaan muutu, paitsi kuukausi lisaa aikaa taikoa tai arpoa. Katsotaan nyt, jos jompaan kumpaan, sitten riittaa. En mina taikuri ole, vaikka eraalta sain nimityksen fakiiri, ja sen verran siteeksi siina totta, etta irrottauduttiin osin halvaantuneena kaksi kertaa siteista saman vuorokauden aikana, taisi ilta olla tai yo, ja toisella kertaa luistoa taisi parantaa vaipoissa ollut tavara. Eipa mulla muuta. Hyvaa paivan jatkoa. Palailen asiaan sitten joskus.

Ti 11.2.2020-New Yorkiin ei menna. Jos olet persaukinen, niin tieda paikkasi ja koyhaile edelleen persaukisena. Ala vaan erehdy yrittamaan mitaan. Mutta yritetaan jatkossakin, vaikka loppupaassa odottaa koyhainhauta, jonne monessa mielesSa olsi joutanutkin vuosi sitten.

11.07 Apurahapaatos tuli. Se kavisi Barcelonan nayttelykuluihin,mutta,kattaisi ne vain osin, joten Barcelonaan ilmoitetaan pian, ettei pysty. Pitaisi kerjuulle lahtea, ja en lahde. Mitaan arvokasta ei ole,viela. On vain taide, jonka arvokkaaksi tekemiseen, vaadittaisiin,sita mita ei ole, eika tule. Tulot tulevaksi on tehty menneisyyden tekemattomyydella. Toki yritettiin, mutta se nyt ei vain riita. Yrittaja tavallaan vielakin, freelancer, mutta siita veronpalautuksia kai viimeisen kerran tana vuonna. Nyt kun tulot niin pienet, ettei veroja tarvitse maksaa. Kun ei maksa, niin takaisin haettavaa ei ole. En lahde New Yorkiin, en Barcelonaan, vaan ehka Tallinnaan. Tai mita sita siellakaan.

Ma 24.2. 18.07 Asiat saattavat jarjestya, jos matkarahojem palautukset tulevat ennen kuin laskuttajat kiirehtivat liikaa asioita, kun yksi maksu meni jo huolimattomuuttani ehka liian pitkalle, mutta saamani puhelun mukaan 14 paivaa aikaa. Hermoille kay kun jokainen lasku eri kautta, on fyysista postia, e-postia, sahkopostia, tekstiviestia, ja kun yritat nama yhteen paikkaan, niin muuttelet tavallista sahkoiseen muotoon tai pain vastoin. Muistiinpanoja ei viitsi tehda kasin, kun kirjoittaminen vaikeaa ja hidasta. Mutta, jos palautukset tulevat pian, niin tuo Barcelona otetaan harkintaan, ja siirretaan kaurapuuron syonnin aloittaminen reissun jalkeen, samoin sikarin loppu, kun savuttomuudella tama homma maksetaan. Mutta ihan viela ei asenne riita, vaikka huomenna tupakkaryhman tapaaminen. Siella on ihmisilla selkarankaa, vaikka monilla ei tiukat paikat muuten ehka olekaan. Eraalla kylla esimerkiksi kovemmat paikat kuin minulla, vaikka mina ongelmainen olenkin, niin voin vaikuttaa, tai yrittaa vaikuttaa. Mutta, kun toisille sattuu jotain ja halutaan esimerkkia nayttaa, ja esimerkilliseksi tulla, ja antaa laheisille parasta mita voidaan, ja aloitetaan muutosta katsomalla peiliin, ei jatkamalla samaa, ja…

Itseani mina saan omasta tilanteestani syyttaa, vaikka konkurssin partaalla olo on tupakasta, ja voimattomuudesta stressin alla, ja ei kelvannut lopettaa, kun sairaalassa ei juuri poltettu, kun pakkotilanne, vaan aloitettiin heti paastya, kun omasta tahdosta pitaa kaikki, ei pakon alla. Pian, mita se onkin kuukausi, kaksi, kolme, pitaa miettia, onnistuisiko Barcelona ilman sikareita, vai olisiko pakko lopettaa, jotta voisi lahtea. Henkiklokohtaisesti viemaan jotain sinne. Postikin on, mutta postissa ainakaan kehystettya mielellaan. Riski, etta lasia menee palasiksi lienee yli 50 %. Apurahan jalkeen lisarahaa ei niin hirveasti, etta ehka pystyy. Katsotaan nyt, kun Barcelona paikkana arveluttaa enempi kuin NY.

16.4.-Tähtäimeen New York, mutta ongelmana on, että raha-asiat pitkäksi aikaa viimeistään ensi vuonna tehty. Kun Barcelona käydään katsomassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *